Over mij

Een carrière vol zang en showbizz.

Zingen is mijn leven, het is als ademhalen, het zit in mijn genen. Vanaf kind zong iedereen om mij heen aan de keukentafel, bij opa en oma met de hele familie en in de kerk. 

Miss Saigon en Disney Mulan I en II

Linda Wagenmakers begon haar muzikale carrière in de hoofdrol van Kim in de originele Nederlandse versie van Miss Saigon in het Circustheater van Joop van den Ende theaterproducties. Linda speelde de bejubelde rol drie jaar lang en was ineens één van de grootste musicalsterren van het moment. Tijdens Miss Saigon sprak en zong Linda de titelrol van de avondvullende Disney Classic Mulan I en II.

1996
Eurovision Songfestival

In 2000 won Linda het nationale songfestival met haar legendarische act No Goodbye's waarbij er dansers onder haar meer dan levensgrote zwart-witte jurk vandaan kwamen. No Goodbye's leverde Linda een top tien notering in de Nederlandse top 40 op.

2000
Rocky over the Rainbow

Na twee zeer succesvolle seizoenen met de Black Gospeltour in de Nederlandse theaters speelde Linda de met een Musicalfan-award bekroond rol van Maggs in Rocky over the Rainbow. De baanbrekende originele productie kreeg in 2002-2003 een vervolg in een uiterst succesvolle nationale theatertour met louter goede kritieken en uitverkochte zalen.

2002
Love Me Just A Little Bit More

In 2005 vervulde Linda de hoofdrol in Love Me Just A Little Bit More, een musical komedie gebaseerd op de grootste hits van de Dolly Dots. Tevens speelde Linda hoofdrollen in de originele producties Hans en Grietje (Caramella) en Shhh... It Happens! (Sis samen met o.a. William Spaaij).

2005
Solo Album: Full Circle

In hetzelfde jaar bracht Linda haar eerste solo album Full Circle uit.

2005
The Princess and the Frog

In 2010 mocht Linda opnieuw een hoofdrol inspreken en inzingen van de gloednieuwe avondvullend Disney film The Princess and the Frog in de rol van Tiana. Ze werkte hierbij samen met Ruth Jacott en Jeroen van der Boom.

2010
Lady Of The Lake

In 2010 vertolkte Linda de rol van Lady of the Lake in Monthy Pythons' Spamalot in de originele Nederlandse versie van V&V entertainment. De cast bestoind ondermeer uit Johnny Kraaijkamp jr, Paul Groot, Owen Schumacher en Pepijn Gunneweg.

2010

Social media

Let’s keep in touch!

Linda Wagenmakers

Vocal coach

Start met zingen bij Phoenix Vocal Coaching

Of je nu ervaren bent of zangles wil volgen om je passie te ontdekken. Ik help je met groeien in de studio, met je stem en veel meer.